Friday, January 26, 2007

Academy Awards

Θυμάμαι πριν από χρόνια μια πιο αθώα εποχή, τότε που ήμουν μικρό φοιτητάριο και το πρωϊνό ξύπνημα ήταν για μένα κάτι που απλά συνέβαινε στους άλλους ανθρώπους. Τότε που το ξενύχτι ήταν μια καθημερινότητα ανεξάρτητα από το άν ήμουν έξω ή απλά καθόμουν στο σπίτι.

Τότε θυμάμαι κάθε χρόνο καθόμουν και ξενυχτούσα στο filmnet μπροστά και περίμενα να δω τα Academy Awards (βλαχελληνισθί Όσκαρ). Πάντα φροντίζανε τότε να κάνουν από νωρίτερα ένα αφιέρωμα στις υποψήφιες ταινίες, να φέρουν καλεσμένους για να κάνουν σχολιασμούς κλπ.

Υπάρχει ομως κάτι ξέρετε που δεν κατάλαβα ποτέ...
Η ζωντανή μετάδοση ήταν πάντα μεταγλωτισμένη... Ήταν πάντα κάποιοι που προσπαθούσαν ζωντανά να μεταφέρουν αύτα που ζωντανά ακούγαν από τους παρουσιαστές. Και όπως είναι φυσικό αποτυγχάναν πάντα (λέγοντας σχόλια του τύπου "χα χα χα τώρα ο Ταδε είπε κάτι πολύ αστείο αλλά δε μεταφέρεται στα ελληνικά")
Και θέλω ρε παιδια να ρωτίσω κάτι.. Ποιός περιμένανε δηλαδή να κάθεται 3 τα ξημερώματα για να δεί την απονομή και να μήν ξέρει αγγλικα;

Σε ένα μήνα από τώρα θα είναι η επόμενη απονομή. Θέλω να φροντίσω να μήν έχω δουλειά την επόμενη (κοινώς να πάρω άδεια) και να καθίσω να τη δώ για να θυμηθώ τα παλια...

1 comment:

zarathustra said...

Χρόνια πολλά




σε όσους αγρυπνούν




για τον Φίνεγκαν




ή αφυπνίζονται με τον Οδυσσέα...


Happy Bloomsday!