Thursday, April 27, 2006

ΥΕΑ επιλέχτηκα...

Όχι δεν είναι κραυγή χαρας... είναι οι Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί, και είμαι ένας από αυτούς...
Στις 14 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκα στο ΚΕΤΧ στην Πάτρα, ως οπλίτης. Εκεί και ορκίστηκα 3 εβδομάδες αργότερα, απο εκει και αποχώρησα 4 εβδομάδες αργότερα για να παρουσιαστώ στη ΣΔΒ (Σχολή Διαβιβάσεων) στο Χαϊδάρι..
Επ σε είδα εσένα εκει πέρα... Πήγες να με πείς βύσμα επειδή είμαι αθηναίος και βρίσκομαι σε στρατόπεδο στην Αθήνα. Όχι κύριοι θα κάνω την παραμεθώριο μου κανονικά και με το νόμο δεν άλλαξε τίποτα...
Οσον αφορά για τους ΥΕΑ λοιπόν άκουγα απο πολύ καιρο τα χείρώτερα... Ζόρικη εκπαίδευση, καψόνι, μεγαλύτερη θητεία κατα 5 μήνες, από την άλλη όμως ποιο ανθρώπινες συνθήκες, ένας (μικρός μεν) μισθουδάκος
Ήταν λοιπόν δύσκολη απόφαση και για μένα αλλά τελικά είπα "Δε γαμίε.." και πήγα..
Οι εντυπώσεις μου ως τώρα? Η εκπαίδευση? Όχι δυσκολότερη.. Τα καψόνια? Χμμμ για μένα πάντως τίποτε δε μου φάνηκε ταπεινοτικο και δύσκολο... Τα προβλήματα δυστυχώς άρχίσαν όταν παρέλαβα υπηρεσίες...
Αλλά αυτά θα τα γράψω άλλη στιγμή, για την ώρα είμαι κουρασμένος και λέω να πάω να την πέσω
Άντε 3 post έκανα σήμερα... Έλεος δηλαδή...

8 comments:

azrael said...

Και Μακααάρι , και μακάαρι , να τα έλεγες αυτά όσο είχες ακόμα βητάδες από πάνω σου , ΥΕΑ αλφαβήτα Πουλογιάννη...

Τι θυμήθηκα τώρα ρε σεις!

"Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ"
(στο ρυθμό του -απαγορευμένου- "Μ' αλεξίπτωτο πηδω")
---

Την Ελληνική Σημαία
Μάνα μου την αγαπω
Στον εχθρό δεν την αφήνω
Πρότιμω να σκοτωθω

Η Ελληνική Σημαία
Είναι πράμα (sic) ιερό ,
έχει τουρανούτο (yes)χρωμα
και στη μέση το Σταυρό

Έχε γειά γλυκεία μου μάνα
Έχε γεια γλυκεία ζωή
Εγώ πα να πολεμήσω
Για μια Ελλάδα πιο τρανή

Έχε γεια και μη λυπάσαι ,
πάμε όλοι στο καλό
γιατι έχουμε στο πλάι
ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΔΟΟΟΚΙΙΜΟΟΟΟΟΟ

(και μετά λέμε

Αριστεροeu ? ΥΕΑ !
Αριστεροeu ? ΥΕΑ !
Εμπλοκησταριστερόeu ? ΥΕΑ , ΥΕΑ , ΥΕΑ , ΥΕΑ !

Άαανδρες .. αλτ ενδυό! )

Λαχανιάζουμε ....

--
Έφεδρος Υπολοχαγός (αμέ!) azrael.

Anonymous said...

καλα ειναι, εγω καλα περασα. Μετα την εκπαιδευση πηγα παραμεθωρειο, επαιρνα περιπου 700 ευρω με τα επιδοματα και τα εξυνα ολη μερα. Και ημουν και τθ. Στο τελος ηρθα Αθηνα και τα εξυνα περισσοτερο

Λύσιππος said...

Ψαρούκλες! :-)

Elias said...

Σας ευχαριστώ σας ευχαριστώ, μου δίνετε θάρρος να συνεχίσω :OP

eparxiakosaloni said...

αντε καλο υπολοιπο

τωρα συμβουλες απο εναν που υπηρετησε αεροπορια δεν χρειαζεσαι

ενα μονο : θητεια ειναι θα περασει , οσο πιο ευχαριστα τοσο το καλυτερο για σενα

Anonymous said...

epilxthika kai egi kai eimai enas apo tous yea a SAS ... FaNTastike yea b ..poulogianni elpizo na mas prosexete ante kali orkomosia stis 30 kai kli thiteia os dokimos meta....


enas yea a 2006 b esso,.,,,,,

Anonymous said...

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Όραμα μας, αν και φαντάζει ουτοπικό, δεν μπορεί να είναι άλλο από την πλήρη κατάργηση τόσο των στρατευμάτων όσο και των συνόρων ανάμεσα σε όλες τις χώρες και τους λαούς της ανθρωπότητας.

Η Ειρήνη στηρίζεται στη δικαιοσύνη, στην ελευθέρια, την υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Τα προπετάσματα του μύθου περί πολέμου έχουν προ πολλού πέσει, το «si vis pacem, para belum» κρίνεται παράλογο και ανεδαφικό.

Η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της ειρήνης έχει γίνει στάση ζωής. Οι λαοί έχουν αφυπνιστεί κι απαιτούν ειρηνική συνύπαρξη.

Για να πετύχουμε κάτι τέτοιο απαιτούνται αγώνες, διεκδικήσεις κι αμοιβαίες υποχωρήσεις από όλους τους λαούς και για μεγάλο (δυστυχώς) διάστημα.

Από την άλλη μεριά, Διπλωμάτες και Πολιτικές Ηγεσίες οφείλουν να αναπτύξουν συλλογική συνείδηση κι αποβάλλοντας την καχυποψία και μισαλλοδοξία να δείξουν κατανόηση στο παγκόσμιο αίτημα της ύφεσης και του αφοπλισμού.


Ωστόσο, σήμερα με δεδομένες τις πολεμικές συρράξεις σχεδόν σε όλες τις Ηπείρους, η ύπαρξη μέτρων ασφάλειας κρίνεται αναπόφευκτη για την διαφύλαξη της ευημερίας των λαών και την προστασία του αναφαίρετου δικαιώματος για αυτοδιάθεση.

Είναι γνωστή η γεωστρατηγική-γεωπολιτική θέση της Ελλάδας - σταυροδρόμι ανάμεσα σε Ευρώπη - Ασία - Αφρική και το εξαιρετικά ασταθές πολιτικό-κοινωνικό περιβάλλον στις χώρες από τις οποίες περιστοιχίζεται κάνουν ακόμα πιο αναγκαία την ανάγκη ύπαρξης Ένοπλων Δυνάμεων.

Σε αυτό το σημείο τίθεται το ερώτημα, τι Ένοπλες Δυνάμεις επιθυμούμε?

Είναι δεδομένη η αλματώδη τεχνολογική ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα πόσο μάλλον και στα οπλικά συστήματα.

Ως εκ τούτου, μόνιμο εξειδικευμένο στράτευμα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Επιβάλλεται, κατά την άποψη μου, να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τις Εν. Δυνάμεις, των οποίων ο κορμός θα αποτελείται από Επαγγελματίες Οπλίτες (Επ. Οπ.) αλλά και κληρωτούς.

Οι Επ. Οπ. θα προσδώσουν αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα στα Ελληνικά Στρατεύματα.

Από την άλλη μεριά, είναι επιβεβλημένο και ιδιαίτερη τιμή για κάθε Έλληνα Νέο να υπηρετεί, να εκπαιδεύεται στα βασικά όπλα αλλά κυρίως σε ενέργειες προστασίας και παροχής άμεσης βοήθειας σε πολίτες σε περίπτωση πολέμου κι έκτακτες ανάγκες όπως φυσικές καταστροφές.

Αναφορικά με την θητεία, πιστεύω ότι η υποχρεωτική στράτευση στα 18 δεν ωφελεί πουθενά. Αντίθετα ανακόπτονται οι σπουδές του νέου και επιπλέον, χωρίς να είμαι ψυχολόγος-κοινωνιολόγος, νομίζω ότι δεν συμβάλει θετικά στην ομαλή κοινωνικοποίηση του ατόμου αφού από ένα χαλαρό σχολικό περιβάλλον μεταπηδάει σε ένα στρατιωτικό, που εν τέλει δεν έχει και καμία σχέση με την παραπέρα κοινωνικοποίησή του.


Ιδιαίτερα επωφελές και για τις δυο πλευρές θα ήταν εάν στις Εν. Δυνάμεις υπηρετούσαν έτοιμοι επιστήμονες, τοποθετώντας τους στα αντίστοιχα σώματα (Μηχανικό, Ιατρικό κλπ.).

Με αυτό τον τρόπο, ο μεν κληρωτός θα αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για την μελλοντική του καριέρα κι από την άλλη θα υπάρξει αναβάθμιση του ίδιου του στρατεύματος.
Καταλήγοντας, θεωρώ σκόπιμο η στρατιωτική θητεία να εκπληρώνεται με ελεύθερη επιλογή του νέου με το πέρας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι κάποιο ανώτατο όριο.

Από εκεί και πέρα τα ζητήματα που επιβάλλονται να πέσουν στο τραπέζι του διαλόγου από την Πολιτεία, τον Ελληνικό Στρατό αλλά και τις Πολιτικές Νεολαίες είναι συνοπτικά τα ακόλουθα:


Σεβασμός στα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων των στελεχών των Εν. Δυνάμεων.

Θεσμοί διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας των Εν. Δυνάμεων.

Κοινωνική προσφορά του στρατού μέρος της οποίας και η θητεία.

Αξιοποίηση της θητείας για επαγγελματική κατάρτιση & εμπειρία.
Καθορισμός του ρόλου και των διεθνών ειρηνευτικών απόστολων στις οποίες συμμετέχει ο Ελληνικός Στρατός.

Λήψη μέτρων πρόληψης, θεραπείας & καταπολέμησης των ναρκωτικών μέσα στο στράτευμα.

Θεσμοθέτηση του συνηγόρου των Εν. Δυνάμεων.

ουσιαστική εκπαίδευση σε αμυντικά όπλα.

Ύπαρξη Επαγγελματικού Στρατού.

Σεβασμός στους Αντιρρησίες Συνείδησης και μείωση της θητείας τους όταν για τους υπόλοιπους μειωθεί σε έξι μήνες.

Anonymous said...

Μάγκες, τα τελευταία νέα είναι ότι οι ΔΕΑ της 2007 Α θα κάνουν 7,5 μήνες παραμεθόριο.Και καλά να είσαι Ρόδο όπως εγώ, αλλά κάτι φιλαράκια στο Μεγαδέρειο ...δεν την παλεύουν. Anyway ποτέ δε μετάνιωσα που πήγα ΥΕΑ. Κι εκείήταν ωραία και τώρα ακόμη περισσότερο.Κι ας έχει υπηρεσίες, χωσέ και τα ρέστα!